Hulp nodig bij de keuze van het juiste kozijn?

In de zoektocht naar nieuwe kozijnen zijn er een aantal zaken van belang om op te letten. We helpen graag u stap voor stap om tot de juiste keuzes te komen, passend bij uw wensen.

Welk type kozijn heb ik nodig?

Laat u inspireren en bekijk voorbeelden van op maat gemaakte houten raamkozijnen, deurkozijnen en authentieke kozijnen.

Welke maat heb ik nodig?

Als u wilt weten hoe groot het kozijn moet zijn dan is het goed om duidelijk onderscheid te maken tussen het raam zelf en het kozijn. Het raam is het frame in het kozijn. De maten van het kozijn zelf zijn de buitenwerkse maten: de breedte x hoogte van steen tot steen.

Wat is de gewenste uitstraling?

In principe is alles mogelijk. Dat maakt het soms ook lastig om keuzes te maken. Zoek naar voorbeelden van wat u mooi vindt en mail het ons toe. Wij adviseren dan wat het beste past bij uw woning.

Welk type hout kies ik?

U wilt natuurlijk dat uw kozijnen lang mee gaan en dat deze goed te onderhouden zijn. Standaard produceren we onze kozijnen van mahoniehout. Deze houtsoort heeft de volgende voordelen:

  • Duurzaam in onderhoud (gaat lang mee),
  • Het is een stabiele houtsoort en dat maakt een hoog afwerkingsniveau mogelijk.
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Welke afwerking wil ik?

Onze kozijnen leveren we standaard twee lagen fabrieksmatig gegrond (concept 1), in elke gewenste RAL kleur. Daarnaast worden onze kozijnen altijd afgemonteerd volgens politiekeurmerk.

Spuiten 3

Gegronde kozijnen dienen binnen 6 maanden afgelakt te worden. Het is ook mogelijk om uw kozijnen te voorzien van voorlak in onze spuitkabine. De termijn is dan 9 maanden (concept 2).

Optioneel: kozijn met glas

Wij kunnen het gewenste glas los meeleveren, op locatie laten plaatsen of het kozijn compleet met glas leveren. Standaard gebruiken we daarvoor hoogrendementsglas (HR++).

Offerte aanvragen >